Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε υπεύθυνος ανοιχτού φυτωρίου στη Σταυρούπολη

Αθωώθηκε 45χρονος υπεύθυνος φυτωρίου στη Σταυρούπολη καθώς όπως ισχυρίστηκε έβγαλε φυτά στο πεζοδρόμιο για να τα ποτίσει και όχι να τα πουλήσει.

 

Με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι έξι συλληφθέντες για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Μία σύλληψη αφορούσε τη λειτουργία καφέ-μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες πέντε συνδέονταν, σύμφωνα με την αστυνομία, με τη λειτουργία μορφωτικού και αθλητικού συλλόγου στη δυτική πλευρά της πόλης.

Στο ίδιο ακροατήριο δικάστηκε 45χρονος προσωρινά υπεύθυνος σε φυτώριο που είχε συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας στην Σταυρούπολη, με την κατηγορία ότι διέθεσε προς πώληση είδη στην λιανική αγορά. Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο τον αθώωσε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε βγάλει κάποια φυτά στο πεζοδρόμιο για να τα ποτίσει και ότι δεν προχώρησε σε λιανική πώληση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο των ελέγχων στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν κατά το προηγούμενο 24ωρο (2 Απριλίου) συνολικά 272 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (των 150 ευρώ έκαστο).