Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Χάρτης των Γεύσεων:Όλος ο κόσμος του ελληνικού κρασιού κάτω από την ίδια στέγη

Με ευρύ φάσμα κρασιών προς γευστική δοκιμή ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το spot για να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Ο καιρός έφτασε και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων. Και όλος ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θα βρεθεί και πάλι -για πρώτη φορά μετά από 21 μήνες- κάτω από την ίδια στέγη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, στην σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας.

Όλοι οι συμμετέχοντες οινοποιοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς και διανομείς κρασιών, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και οινόφιλοι καταναλωτές επισκέπτες… όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον 18ο Χάρτη των Γεύσεων, που αναμένεται να συγκεντρώσει ξανά όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας σε ένα οινικό γεγονός γεμάτο ενθουσιασμό και θετική ενέργεια.

Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-16.00 και 16.30-20:30, στο οποίο εκθέτες και επισκέπτες δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο και ευχάριστο περιβάλλον.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 130 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από τις σημαντικότερες αμπελουργικές χώρες της υφηλίου.

Με ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών προς γευστική δοκιμή, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2021, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το σημείο για να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τον Χάρτη των Γεύσεων να ξεχωρίζει και σε επίπεδο «οινικής & γαστρονομικής εκπαίδευσης» είναι το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που πάντα προτείνει. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις & επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης περιμένουν τους επισκέπτες, οι οποίοι με την είσοδο στην έκθεση μπορούν να τις παρακολουθήσουν χωρίς πρόσθετο κόστος.

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών ποιότητα και καινοτομία. Επιπλέον, φέτος, προσφέρει και ασφάλεια, καθώς ο Χάρτης των Γεύσεων 2021 ως μία Totally Covid-free εκδήλωση, θα λειτουργήσει αποκλειστικά για εμβολιασμένους, τόσο επισκέπτες, όσο και εκθέτες και εργαζόμενους, ενώ θα τηρηθεί σχολαστικά το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 16.00 & 16.30 – 20.30
Εισιτήριο: 8€, Εισιτήριο δύο ζωνών ωραρίου: 14€

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.