Skip to main content

Σπείρα «χτυπούσε» σε καταστήματα ψιλικών στη δυτική Θεσσαλονίκη - Σύλληψη ενός 26χρονου

Σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου χτυπούσε ομάδα τεσσάρων ατόμων που λήστευε ψιλικά καταστήματα - Πώς δρούσαν.

Ληστείες σε καταστήματα ψιλικών εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (18-08-2022) ένας 26χρονος στην περιοχή της Τούμπας. Πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας από κοινού με συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου χρηματικό ποσό και διάφορα προϊόντα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, προέβησαν σε επιπλέον τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα ψιλικών και μίνι-μάρκετ στις περιοχές Ευόσμου, Συκεών, Κορδελιού και κέντρου πόλης, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Σε έρευνα στην οικία του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αιχμηρό αντικείμενο και είδη ένδυσης που φορούσε στους τόπους τέλεσης των αδικημάτων, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής.

Σε βάρος του 26χρονου, ενός ακόμη 25χρονου ημεδαπού καθώς και δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.