Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε έξι σε ένα 24ωρο για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις

Οι πιο χαρακτηριστικές αφορούν κλοπές, ληστείες αλλά και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών - Συνολικά σημειώθηκαν έξι συλλήψεις σε ένα 24ωρο.

Χειροπέδες σε έξι άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις πέρασαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οι πιο χαρακτηριστικές αφορούν κλοπές, ληστείες αλλά και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

• Η μία αφορά έναν 50χρονο ημεδαπό από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που επικυρώθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, για το αδίκημα της ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία, που τελέστηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014.

• Η άλλη τη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Αθηνών, για παράνομη μεταφορά στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών.

• Ακόμα μία αφορά τη σύλληψη 33χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Ροδόπης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράνομη μεταφορά στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών και

• Μία ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή ενός 40χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για διακεκριμένες κλοπές από κοινού, κατ’ εξακολούθηση από δράστες που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.