Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ληστή τραπεζών και ΕΛΤΑ-Δρούσε από το 2008 ώς το 2010

Εξιχνιάσθηκαν ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα και υποκαταστήματα ΕΛΤΑ τη διετία 2008-2010 - Η λεία υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ

Στην εξιχνίαση οκτώ ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα και υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη από το 2008 έως το 2010 έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ομογενής από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και εκδόθηκαν έξι Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη χθες το απόγευμα. Ο Γεωργιανός ταυτοποιήθηκε μέσω εξέτασης βιολογικού υλικού που εντοπίστηκε στα περιστατικά και ταυτοποιήθηκε, σε εργαστήρια.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου ομογενή συνεργού του, που αναζητείται και με τον οποίο διέπραξαν από κοινού 4 από τις προαναφερόμενες ληστείες.

Ειδικότερα, ο 36χρονος από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2010 ενεργώντας από κοινού είτε με τον 35χρονο συνεργό του είτε με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών προέβησαν σε επτά τετελεσμένες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας στα ανωτέρω υποκαταστήματα, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χτύπησαν τράπεζες στην οδό Αγίας Σοφίας, στην Κ. Καραμανλή, στην Αγίου Δημητρίου και στην Παπάφη. Αποπειράθηκαν, δε, να ληστέψουν τράπεζα στην Αγίας Σοφίας όμως δεν τα κατάφεραν καθώς λειτούργησε το σύστημα χρονοκαθυστέρησης.

Επιπλέον, οι δράστες το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τέσσερις εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη ως συνεργός του 36χρονου 20χρονος (τότε) ομογενής, με τον οποίο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 2009.

Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 101.990,39 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.