Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε οκτώ άτομα για κλοπές σε μία ημέρα

Αυτόφωρες συλλήψεις 8 ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και σχηματισμοί δικογραφιών σε βάρος 8 ατόμων για διάφορα αδικήματα.

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στον σχηματισμό δικογραφιών άλλων οκτώ για περιπτώσεις κλοπών, ληστείας και υπεξαίρεσης, προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται:
   
• δύο αλλοδαποί (από την Αλγερία και τη Λιβύη) ηλικίας 23 και 29 ετών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πλην όμως δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκαν έπειτα από πεζή καταδίωξη.
   
• 21χρονος αλλοδαπός (από τη Λιβύη), ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, καθώς το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε από 19χρονη το κινητό της τηλέφωνο.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ ακόμη ατόμων από τα Τμήματα Ασφαλείας Καλαμαριάς, Χαριλάου-Αναλήψεως, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών και Θέρμης για περιπτώσεις κλοπών, ληστείας και υπεξαίρεσης.

Ενδεικτικά:
   
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2019 εισήλθε σε φαρμακείο στην περιοχή της Νεάπολης και αφαίρεσε το πορτοφόλι 32χρονης που περιείχε 60 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.
   
• αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, ο οποίος μαζί με συνεργούς, το Μάρτιο του 2019 στην περιοχή των Αμπελοκήπων αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 49χρονο, το κινητό του τηλέφωνο.
   
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Ιούνιο του 2019 χρησιμοποιώντας δύο τραπεζικές κάρτες που απώλεσε 30χρονος, προέβη σε 11 συναλλαγές αγοράς προϊόντων άνω των 100 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.