Skip to main content

Κιλκίς: Συνελήφθη Σέρβος που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου - Πήγαινε Χαλκιδική (vid)

Είχαν γίνει επιθέσεις σε δύο πόλεις της Κροατίας τόσο σε υποδομές όσο και σε σπίτια, ενώ στη μία πόλη υπάρχει αναφορά για δολοφονία 30 αμάχων.

Ένας 59χρονος Σέρβος, ο οποίος κατηγορείται από την Κροατία για εγκλήματα πολέμου, συνελήφθη στους Ευζώνους, στο Κιλκίς, ενώ ερχόταν στη Χαλκιδική για διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για εγκλήματα πολέμου καθώς συμμετείχε σε μία ομάδα στρατιωτών και αξιωματικών του σερβικού στρατού που είχε επιτεθεί σε δύο πόλεις της Κροατίας από τις 19 Αυγούστου έως τις 14 Δεκεμβρίου του 1991.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρόκειται για τις πόλεις Βούτσι και Χουμ, οι οποίες απέχουν περισσότερα από 300 χλμ μεταξύ τους. Έγιναν επιθέσεις τόσο σε υποδομές, όπως ταχυδρομεία και αστυνομικά τμήματα, όσο και σε σπίτια αλλά ειδικά στη δεύτερη πόλη υπάρχει δολοφονία τουλάχιστον 30 αμάχων.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστήριξε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ότι ήταν ένας απλός στρατιώτης και ότι δεν σκότωσε κανέναν άμαχο.

Ο Εισαγγελέας ενεργοποιώντας το διεθνές ένταλμα σύλληψης του διέταξε να κρατηθεί μέχρι να συνεδριάσει το συμβούλιο Εφετών και να αποφασίσει για την τύχη του.