Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε σπείρα που μετέφερε παράτυπα μετανάστες - Πώς δρούσαν

Ο ένας μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες και οι άλλοι ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους για να του λένε τι συμβαίνει και να τους παραλάβουν.

Σπείρα που μετέφερε παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα εντόπισαν οι αρχές χθες το πρωί στη Σταυρούπολη, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες και οι άλλοι ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους για να του λένε τι συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος Σύρος εντός του οποίου επέβαιναν πέντε ομοεθνείς του που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια, σε περιοχή της Άνω Πόλης, εντοπίστηκαν οι δύο συνεργοί του 20χρονου, ένας 18χρονος ομοεθνής του και ένας 48χρονος Παλαιστίνιος με τους οποίους διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την παράνομη μεταφορά και ανέμεναν προκειμένου να παραλάβουν τους παράτυπους μετανάστες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.