Skip to main content

Θεσσαλονίκη-ΚΙΝΑΛ: Χωρίς προβλήματα η εσωκομματική ψηφοφορία - Ικανοποιητική η προσέλευση

Η προσέλευση μπορεί να είναι μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος αλλά θεωρείται ικανοποιητική.

Ομαλά εξελίσσεται η εσωκομματική ψηφοφορία του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία μέλη και φίλοι του κόμματος καλούνται να επιλέξουν την ονομασία ανάμεσα στο ισχύον «Κίνημα Αλλαγής» ή το «ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής», αλλά και να εκλέξουν τις νέες νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, καθώς επίσης τους αντιπροσώπους στο συνέδριο που θα διεξαχθεί 20-22 Μαΐου.

Η προσέλευση μπορεί να είναι μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, ωστόσο στελέχη του ΚΙΝΑΛ ανέφεραν στη Voria.gr ότι είναι ικανοποιητική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Βίλα Μορντώχ, το κτήριο της 5ης δημοτικής κοινότητας στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και 25ης Μαρτίου, όπου έχει στηθεί η μία από τις συνολικά τέσσερις κάλπες εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, είχαν προσέλθει μέχρι τις 4 μ.μ. περισσότερα από 450 μέλη του κόμματος, όταν ο τελικός αριθμός των ψηφοφόρων στη διαδικασία εκλογής προέδρου έφτασε τους 1.600. Μέχρι την ίδια ώρα, στις υπόλοιπες κάλπες, τις δύο που στήθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων της 1ης, της 2ης και της 3ης δημοτικής κοινότητας και τη μία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας γι’ αυτούς της 4ης δημοτικής κοινότητας, είχαν ψηφίσει συνολικά περίπου 1.200 άτομα. Αυξημένη ήταν η ροή των ψηφοφόρων κυρίως τις πρωινές ώρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και από τις 5 το απόγευμα μέχρι και το τέλος της εκλογικής διαδικασίας που έχει προσδιοριστεί για τις 7 μ.μ.

Στελέχη του κόμματος, πάντως, ανέφεραν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι προσέρχονται, προκειμένου να ψηφίσουν για το όνομα, ενώ εκφράζουν την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα υπέρ της μετονομασίας σε «ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής» θα είναι συντριπτικό.