Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χρηματοδότηση έως 10.000 ευρώ από το «The People’s Trust»

Με μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Οργανισμός

Οι τρόποι χρηματοδότησης από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People's Trust αποτέλεσαν το θέμα εκδήλωσης, που συνδιοργάνωσαν χθες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και ο φορέας The People’s Trust.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, σημειώνοντας τη σημασία της δράσης φορέων όπως ο The People's Trust, για την ανακοπή φαινομένων όπως το brain drain.

Τη δραστηριότητα του The People’s Trust παρουσίασε ο Business Development Officer του οργανισμού για τη Βόρεια Ελλάδα, κ. Γιάννης Κουρτίδης.

Ο κ. Κουρτίδης τόνισε ότι ο φορέας καλύπτει με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Βέροια και την Καστοριά, ενώ επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

Το The People’s Trust είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Για να λάβει μία επιχείρηση χρηματοδότηση πρέπει να ικανοποιεί τα εξής κριτήρια:

⦁    Έδρα επιχείρησης στους νομούς Αττικής ή Θεσσαλονίκης (πλέον και άλλες περιοχές)
⦁    Νόμιμη δραστηριότητα που δεν βλάπτει το περιβάλλον
⦁    Βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο
⦁    Μη δυνατότητα χρηματοδότησης από άλλη πηγή και
⦁    Πιθανότητα δημιουργίας μίας ή περισσότερων θέσεων εργασίας

Ο φορέας έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής 273 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει πάνω από 550 θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, κ. Αλέξανδρος Μέγας, ο οποίος έχει χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό, περιέγραψε την εμπειρία του από τη συνεργασία με τον φορέα.