Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δέκα συγκλονιστικά καρέ από την Αποκαθήλωση σε άδειο Ναό

Δείτε δέκα συγκλονιστικές φωτογραφίες από την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Θεσσαλονίκη

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα του απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η μέρα της κορύφωσης των Παθών του Ιησού Χριστού και της Σταύρωσής του.

Το πένθος αυτό διογκώνεται εξαιτίας της εποχής που διανύουμε, καθώς κανείς πιστός δεν μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά τις ψαλμωδίες των Μεγάλων Ωρών, των τροπαρίων, των Ευαγγελίων και των Ευχών, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι, συγκλονίζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στον εντελώς άδειο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η τελευταία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται μία πιστή γονατιστή έξω από τα όρια της εκκλησίας, να προσεύχεται.

Δείτε δέκα καρέ του πρακτορείου Intime: