Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών αύριο το απόγευμα

Οι αδιόριστοι προχωρούν στην αυριανή κινητοποίηση, καθώς σήμερα το βράδυ κρίθηκε η απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως «δεν τους φοβίζουν οι δίκες και οι αγωγές».

Την ίδια ώρα, αντίστοιχη διαμαρτυρία θα λάβει χώρα και στην Αθήνα.

Διαβάστε σχετικά Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Υπενθυμίζεται πως παράνομη κρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης η απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ. Η υπουργός Παιδείας, με ανακοίνωση της, αφού ενημέρωσε για την εξέλιξη, τόνισε ότι «προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.