Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών - «Έχουμε πάρει τη θέση του μπαμπούλα»

Διαμαρτυρία των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης: «Δεν είναι δυνατόν πολιτικά κόμματα και εκλεγμένοι βουλευτές που να μας αποκαλούν "φασιστοειδή"»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα αστυνομικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), καταγγέλλοντας «στοχοποίηση των αστυνομικών ως πηγή όλων των δεινών που βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή η κοινωνία» 

Οι διαμαρτυρόμενοι λένε «όχι στην άμεση και έμμεση στοχοποίηση της ΕΛΑΣ» ενώ ζητούν «πράξεις ουσίας και όχι λόγια υποκρισίας από τους πολιτικούς αρχηγούς».

Σε σχετικό υπόμνημά τους αναφέρουν πως «η αστυνομία έχει πάρει τη θέση "μπαμπούλα", έχοντας αναλάβει σχεδόν το σύνολο των ελέγχων των μέτρων που αφορούν την Covid-19, δίνοντας την εντύπωση μίας αστυνομίας που τιμωρεί και δεν προστατεύει».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης «η ηγεσία αλλάζει και όχι η αστυνομία».

«Συνεχώς το βάρος πέφτει την ελληνική αστυνομία. Αυτοί που ζήτησαν να επέμβει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, έβγαλαν την ουρά τους απέξω», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Κρατώντας πανό τονίζουν ότι «είναι εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι αριθμοί» ενώ διαμηνύουν πως είναι «τουλάχιστον άδικο να υπάρχουν πολιτικά κόμματα και εκλεγμένοι βουλευτές που να τους αποκαλούν "φασιστοειδή"».

«Συγκεκριμένες ακραίες ομάδες εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις και στοχοποιούν την αστυνομία, αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης και συμπληρώνει πως «οι ποινές για αυτές τις πράξεις πρέπει να αυστηροποιηθούν».

Ζητούν ακόμα να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών «πρώτα από όλα για να ελέγχονται και να μην βλέπει η κοινωνία αποσπασματικά βίντεο».

«Εάν αυθαιρετούμε, θα τιμωρούμαστε. Και πίστεψέ με, τιμωρούμαστε», τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητιύν σύγχρονη αστυνομία που να εκπαιδεύεται και κτηριακές εγκαταστάσεις που να ανταποκρίνονται στην κοινωνία του 2021. Όπως λένε, η «αστυνομία να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση». Επιπρόσθετα, ζητούν την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο-ανθυγιεινό.

Παράλληλα, καταγγέλλουν φαινόμενα όπως η τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν αστυνομικοί, που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες.