Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία διανομέων φαγητού και εργαζόμενων στον επισιτισμό

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης με ασφάλεια με τεστ υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ

Σε διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση προχώρησαν στο Άγαλμα Βενιζέλου διανομείς και εργαζομενοι στον επισιτισμό, πραγματοποιώντας μοτοπορεία με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ.

Οι διανομείς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καταργεί το οκτάωρο και ανοίγει το δρόμο για «μια σύγχρονη εργασιακή σκλαβιά».

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης με ασφάλεια, με τεστ διάγνωσης τα οποία θα γίνονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και όχι να κάνουν οι ίδιοι σελφ τεστ, ενώ ζητούν προταιρεοτητα στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοιου.

Διεκδικούν μεταξύ άλλων την υπογραφή κλαδικής σύμβασης αλλά και την ένταξη τους στα βαρεα και ανθυγιεινα ένσημα. Ακόμη την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και τη συντήρηση των δικύκλων τους από τους εργοδότες και την προμήθεια όλων των ατομικών μέτρων ασφάλειας για την εργασία τους. Παράλληλες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου.