Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του Μετρό - «Αυξήσεις μισθών και μέτρα προστασίας»

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν εκ νέου οι εργαζόμενοι την Πέμπτη, όπως και αντίστοιχα συγκέντρωση, ζητώντας μέτρα προστασίας και αύξηση μισθών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης έξω από το σταθμό Βενιζέλου ζητώντας την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας αλλά και αυξήσεις στους μισθούς.

Το σωματείο έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τις 15:30 ενώ σήμερα πάρθηκε η απόφαση αυτή στάση να επαναληφθεί και την Πέμπτη όπως και η αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00, στο ίδιο σημείο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Θωμάς Μιχαλόπουλος, δήλωσε πως «η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του καπνεργάτη από το 1936 είχαν σκοτωθεί 12 άτομα διεκδικώντας τα αιτήματά τους για αυξήσεις στους μισθούς. Σήμερα διεκδικούμε τα ίδια πράγματα».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε τη στάση εργασίας, που είναι η πρώτη βράση από όλους που θα πραγματοποιήσουμε, για να διεκδικήσουμε καλύτερα μέτρα ασφαλείας, καλύτερες συνθήκες εργασίας, να καταγγείλουμε το εργασιακό μπούλινγκ που υφίστανται αρκετοί εργαζόμενοι και να ζητήσουμε να παρθεί πίσω η απόλυση ενός εργαζομένου, του ταμεία του συνδικάτου Οικοδόμων, γιατί διεκδίκησε το αυτονόητο: την αύξηση στον μισθό», είπε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «το 2016 είχαμε υποστεί 40% μείωση στους μισθούς και ενώ η εταιρεία μάς υποσχέθηκε πως θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω, δεν έγινε τίποτα», τόνισε και  πρόσθεσε: «Δώσαμε ένα ψήφισμα στο οποίο ζητούμε 20% αύξηση στους μισθούς. Δεν θα σταματήσουμε γιατί διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας».

Δείτε φωτογραφίες: