Skip to main content

Θεσσαλονίκη-ΑΧΕΠΑ: Δυναμικό «όχι» από τους υγειονομικούς στη στοχοποίηση Σιούλη

Σωματεία εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και άλλων νοσοκομείων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία ως ένδειξη συμπαράστασης στον Θανάση Σιούλη.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σε συμπαράσταση στον γιατρό του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία για τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με την πληρότητα στις ΜΕΘ προχώρησε η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης μαζί με σωματεία εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και άλλων νοσοκομείων λίγο μετά τις 9:30 σήμερα, έξω από το ΑΧΕΠΑ.

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Θ. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη.

Παράλληλα, η ΕΝΙΘ πραγματοποιεί και τρίωρη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Σιούλης, σε πρωινές του δηλώσεις έξω από το νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2020 είχε αναφερθεί στην έλλειψη κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο ίδιος είχε αναφέρει τότε πως λόγω της κατάστασης που επικρατούσε και της συμφόρησης τόσο των ΜΕΘ και και των απλών κλινών,είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν επιλογή των ασθενών που θα διασωληνωθούν.

Ο νεφρολόγος καταγγέλει ότι παρενέβη η διοίκηση στη δίωξη του αλλά η ίδια, με δελτίο τύπου της το αρνείται και κάνει λόγο για αυταπαγγελτη δίωξη λόγω «διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Ο Θανάσης Σιούλης διαμηνύει πως «η διοίκηση έχει προβεί σε απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων αντί να προσπαθήσει να επιλύσει καίρια ζητήματα υγείας, την ώρα που η Αθήνα φλέγεται».



Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα σωματεία είναι εδώ και στηρίζουν τον λαό.

Παράλληλα, ανέφερε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης είναι διαχείρισιμη,πάρα τη σταδιακή αύξηση των εισαγωγών τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Συμπλήρωσε, δε, πως δεν δυσκολεύονται όσο τον Νοέμβριο.

Σε στήριξη στον γιατρό έχει προχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, φοιτητές-φοιτήτριες του ΦΣ Ιατρικής του ΑΠΘ στηρίζουν τη δράση.