Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ - Νέα διαμαρτυρία φοιτητών

Με συνθήματα κατά του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου, αλλά και της αστυνομίας οι φοιτητές ζητούν να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ από το πανεπιστήμιο

Σε μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν φοιτητές μπροστά από την πρυτανεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Φοιτητές διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός του χώρου του πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και για την επικείμενη είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο προσεχές διάστημα.

Μετά τη συγκέντρωση που ολοκλήρωσαν μπροστά από την πρυτανεία του πανεπιστημίου, κατευθήνθηκαν προς τη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ για να ζητήσουν από άλλους φοιτητές να στηρίξουν τη δράση τους. Στη συνέχεια, προχώρησαν προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Με συνθήματα κατά του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου, αλλά και της αστυνομίας ζητούν να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ από το πανεπιστήμιο.

 

Παράλληλα συνεχίζονται για δεύτερη μέρα και πάλι οι εργασίες κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό». Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται, μάλιστα, μπροστά από την είσοδο του χώρου.

Οι φοιτητές στάθηκαν μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στις εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους.