Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον φυλακισμένο ράπερ στο Ισπανικό Προξενείο (vid)

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα υπέρ του ράπερ Πάμπλο Χασέλ και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του από τις αρχές της Ισπανίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης υπέρ του φυλακισμένου Ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο ισπανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της λεωφόρου Νίκης.

Οι συγκεντρωμένοι, μετά από κάλεσμα της πρωτοβουλίας Μουσικών - Καλλιτεχνών, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Χασέλ και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του από τις αρχές της Ισπανίας.

Ο ράπερ κατηγορήθηκε για εξύβριση της μοναρχίας και της αστυνομίας μέσω του twitter και των τραγουδιών του. Η σύλληψή του ήταν επεισοδιακή, με τον ίδιο να βρίσκει καταφύγιο στο πανεπιστήμιο της Λέιντα, δυτικά της Βαρκελώνης, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε αυτό.

Όπως είχε δηλώσει στη Voria.gr ο Ισπανός ράπερ Ρόχε Κανέγιο (διαβάστε ΕΔΩ), «o Χάσελ ασχολείται δέκα χρόνια με τη μουσική, πάντα με πολιτικό περιεχόμενο. Είναι έντονα ριζοσπαστικός. Πολιτικά ανήκει σε κόμμα της κομμουνιστικής αριστεράς και πάντα αναφέρεται στα τραγούδια και στον λόγο του στον μαρξισμό».