Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φραγμός της ΕΛΑΣ στην πορεία των αντιεμβολιαστών (φωτο+vid)

Με σημαίες και πανό διαδηλώνουν άτομα που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολισμού - Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν άτομα που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αρχικά τα άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το δημαρχείο, όπου και παραμένουν. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει κάθε πιθανό σημείο διέλευσης προς το Βελλίδειο. Ενδεικτικά κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί από το ύψος του δημαρχείου μέχρι τη ΧΑΝΘ ενώ όπου δεν υπάρχει φραγμός από οχήματα της ΕΛΑΣ, έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.

Οι διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο ενώ μάλιστα δεν έλειψαν και οι εντάσεις, καθώς πέταξαν νερά σε καμεραμάν. Τα άτομα κρατούν σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Στο δημαρχείο όπου είναι συγκεντρωμένοι αντιεμβολιαστές, υπάρχει και όχημα ρίψης νερού, η επονομαζόμενη «Αύρα», ενώ τις συγκεντρώσεις επιτηρεί από αέρος ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της παράταξης «Έλληνες για την Πατρίδα» που διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας και της κυβερνητικής πολιτικής.