Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατοίκων για την πλατεία Δικαστηρίων

Τα άτομα μέλη της Πρωτοβουλίας συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, ζητώντας να αποσυρθούν άμεσα τα κοντέινερ, το καρουζέλ, τα σπιτάκια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι από την περιοχή της πλατείας Δικαστηρίων.

Τα άτομα μέλη της Πρωτοβουλίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της πλατείας Δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το δημαρχείο, ζητώντας να αποσυρθούν άμεσα τα κοντέινερ, το καρουζέλ, τα σπιτάκια.

Σημειώνεται ότι σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί η παραχώρηση της πλατείας Δικαστηρίων στον Εμπορικό Σύλλλογο για αποκριάτικες εκδηλώσεις.

«Μετά το πείραμα των Χριστουγέννων με τα δέντρα-διαφημίσεις εταιρειών και τα κιόσκια μεγάλων ονομάτων της εστίασης, κι αφού μυρίστηκαν κι άλλη κερδοφορία θέλουνε να μετατρέψουν την πλατεία της γειτονιάς μας (αναφερόμαστε στην πλατεία που εκτείνεται πίσω από το Αγ. Βενιζέλου, γνωστή ως πλατεία Δικαστηρίων) σε ένα άθλιο εμπορικό κέντρο που θα πουλάει μαλλί της γριάς, κουλοχέρηδες, σκοποβολή, lazer, λουκάνικα, πίτσες κ.α.Το καρουζέλ έχει μείνει, πολλά σπιτάκια που θα στεγάσουν εμπορική δραστηριότητα έχουν μείνει, αλλά αυτά δεν τους είναι αρκετά. Ήδη άρχισαν να μεταφέρονται και να τοποθετούνται παιχνιδο-κοντέινερ, συζητούν για συγκρουόμενα, συναυλίες και (εκ νέου) παγοδρόμιο. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ακούγονταν όλη μέρα σκυλάδικα!», σημειώνουν.

Όπως αναφέρουν τα σχέδια του δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου έχουν ρημάξει τη γειτονιά τους. «Η πλατεία δικαστηρίων είναι ο μόνος πνεύμονας πρασίνου, έστω και ελάχιστου, στη γειτονιά μας, είναι ένας από τους τελευταίους χώρους που κάποιος μπορεί να υπάρξει, να παίξει, να κοινωνικοποιηθεί χωρίς να πληρώσει. Εκεί παίζουν τα παιδιά μας, πηγαίνουν εκδρομές σχολεία, μαζεύονται παρέες, κάνουν συντροφιές οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, βγάζουμε τα σκυλιά μας βόλτα, οι έφηβοι κλείνουν τα πρώτα τους ραντεβού, εκεί βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι. Ναι η πλατεία χρειάζεται αναβάθμιση αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, τα ζώα».

Οι κάτοικοι έδωσαν ραντεβού για νέα συγκέντρωση το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 12.00 πίσω από το Μπέη Χαμάμ.