Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μελωδική διαμαρτυρία στην Αγ. Σοφίας- «Αντί ενισχύσεων... πρόστιμα»

Μουσική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο για τον αποκλεισμό των μουσικών του δρόμου από τις αποζημιώσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - Δείτε βίντεο

«Όχι στον αποκλεισμό» από τις αποζημιώσεις φώναξαν οι μουσικοί του δρόμου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας λίγο μετά τις 12:00 σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τον «απροειδοποίητο αποκλεισμό τους», όπως τονίζουν, από τις αποζημιώσεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, «χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών και πληρούμε τα κριτήρια».

Οι μουσικοί του δρόμου αναφέρουν πως «από τη μία μας αποκλείουν από την επιδότηση και από την άλλη μας επιβάλλουν πρόστιμα και προσαγωγές. Οι μουσικοί του δρόμου δεν είμαστε καλλιτέχνες δεύτερης κατηγορίας. Διεκδικούμε ισότιμη μεταχείριση. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια».

Για τον λόγο αυτόν, ζητούν «τη στήριξη των συναδέλφων εργαζομένων στις τέχνες αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας». Στους ρυθμούς του κομματιού «Στης πικροδάφνης τον ανθό» υπογράμμισαν τη σημασία των μουσικών του δρόμου σε κάθε γωνιά της πόλης, προσθέτοντας μια καλλιτεχνική νότα στο γκρίζο της.

Η Νίκη, μουσικός του δρόμου, τόνισε πως «διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από τις αποζημιώσεις αλλά και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πολλούς από εμάς. Εντάχθηκαμε τον Σεπτέμβριο σε ειδική κατηγορία στο μητρώο μαζί με τους άλλους καλλιτέχνες. Όμως τον Ιανουάριο και Φεβρουάρι οι περισσότεροι από εμάς ο διαπιαστώσαμε πως δεν έχει καταβληθεί το επίδομα. Μάλιστα, σε μερικούς που επικοινώνησαν με το υπουργείο, τους γνωστοποίησαν πως επειδή δεν έχουν ένσημα, δεν δικαιούνται το επίδομα». «Τις τελευταίες μέρες στο Περιστέρι στην Αθήνα προσήγαγαν δυο μουσικούς του δρόμου, πρέπει να σταματήσει αυτό», υποστήριξε.