Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία την Πέμπτη για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα ζητήσουν από τις πρυτανικές αρχές «να λογοδοτήσουν για την εκκένωση της κατάληψης αλλά και της εφόδου της ΕΛΑΣ».

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν φοιτητικοί σύλλογοι στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις 12:00, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα ζητήσουν από τις πρυτανικές αρχές «να λογοδοτήσουν για την εκκένωση της κατάληψης αλλά και της εφόδου της ΕΛΑΣ στο πανεπιστήμιο».

«Απαιτούμε η πρυτανεία Παπαϊωάννου να λογοδοτήσει επιτέλους στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Εδώ και καιρό ο πρύτανης αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες και αρνείται κατηγορηματικά να απαντήσει στις αποφάσεις και στα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έχουν γίνει», αναφέρουν.

Καταλήγουν λέγοντας πως «οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το άσυλο και τα κεκτημένα μας, κόντρα σε κάθε προσπάθεια αστυνομικής επέμβασης. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες, τα πανεπιστήμια δεν είναι φυλακές! Από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα από τα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμοστεί».