Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτύρονται οι διανομείς φαγητού έξω από τα Δικαστήρια

Οι διαδηλωτές μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του κτηρίου.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μέλη της Επιτροπής Διανομέων Θεσσαλονίκης αλλά και του Εργατικού Κέντρου της πόλης, που πραγματοποιούν διαμαρτυρία για την εκδίκαση της αγωγής για ηθική βλάβη που έχει καταθέσει εις βάρος διανομέων ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο επιχειρηματίας κατηγορεί τρεις απολυμένους εργαζόμενους του και ένα μέλος της Επιτροπής Διανομέων για δυσφήμιση μέσω των διαμαρτυριών που πραγματοποιήθηκαν για τις εν λόγω απολύσεις, ζητώντας αποζημίωση 800.000 ευρώ (200.000 ευρώ έκαστος).

«Δεν γνωρίζουμε από πού προκύπτουν τα 800.000 ευρώ» αναφέρει ο Βασίλης Κεφαλάς, το μέλος της Επιτροπής εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί η αγωγή. «Εμείς κάνουμε έναν αγώνα δίκαιο, ζητάμε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και να ανοίξει ξανά το τμήμα delivery στο κατάστημα που καταχρηστικά το έκλεισε» προσθέτει.

Οι διαδηλωτές μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες και έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του κτηρίου.

Σημειώνεται πως οι δύο εκ των απολυμένων διανομέων της επιχείρησης έχουν καταθέσει αγωγές εις βάρος του ιδιοκτήτη αφενός για την απόλυσή τους, αφετέρου για την απολαβή των δεδουλευμένων τους, ζητώντας συνολικά 40.000 ευρώ. Οι αγωγές, που έχουν ήδη αναβληθεί μια φορά, πρόκειται να εκδικαστούν τον Απρίλιο.