Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες για την παράβαση μέτρων στη συναυλία του Πάριου

Μετά από αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία δεν ήταν καθήμενοι, όπως υποχρεούνται

Δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος των διοργανωτών της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, μετά από αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε πως οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία δεν ήταν καθήμενοι, όπως υποχρεούνται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε εικόνες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια της συναυλίας πλήθος κόσμου φαίνεται να ανεβαίνει στη σκηνή πάρα τις απαγορεύσεις προκειμένου να χορέψουν. Σημειώνεται ότι ο τραγουδιστής, που δεν περιλαμβάνεται στις δικογραφίες, φέρεται ότι διέκοψε πρόωρα τη συναυλία.

Οι δικογραφίες σχηματίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Λευκού Πύργου.

Στο στόχαστρο και συναυλία ράπερ

Παράλληλα, την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες και τα βίντεο με όρθιους σε συναυλία ράπερ στο Θέατρο Συκεών την Παρασκευή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκατακτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν παραβιάστηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.