Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο εμβολιαστικά κέντρα από Σεπτέμβριο στο ΑΠΘ - Το ένα στη Θέρμη

Το ένα εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει εντός του campus ενώ το άλλο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις της Θέρμης - Τι λέει στη Voria.gr ο πρύτανης

Δύο εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με σκοπό τη διευκόλυνση των εμβολιασμών της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθηγητών και φοιτητών, κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, το ένα εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει εντός του campus ενώ το άλλο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις της Θέρμης όπου βρίσκονται το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μάλιστα, ο πρύτανης υπογράμμισε ότι δεδομένου πως η σύνοδος των πρυτάνεων είχε εισηγηθεί την Παρασκευή ότι με την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς κρίνεται σκόπιμο να είναι εμβολιασμένο το προσωπικό. «Για τον λόγο αυτόν τα εμβολιαστικά κέντρα θα ξεκινήσουν εσπευσμένα τη λειτουργία τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός των πανεπιστημιουπόλεων της χώρας. Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως ήδη έχουν ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. «Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Να σημειωθεί πως η σύνοδος των πρυτάνεων ανέφερε, επίσης, πως η διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022.

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως, από όσο επιτρέπεται να γνωρίζει, η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού έχει ήδη εμβολιαστεί.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα θα συμβάλλουν στον εμβολιασμό των φοιτητών αλλά και εν γένει της πανεπιστημιακής κοινότητας», κατέληξε.