Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού στον «Άγ. Στυλιανό»-Θετικό παιδί 2,5 ετών

Μία βρεφοκόμος και ένα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Εμβολιασμένο το 60% των υπαλλήλων του ιδρύματος.

Σε συναγερμό τέθηκε η διοίκηση του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» ύστερα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού, μίας δασκάλας αλλά και ενός παιδιού 2,5 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του «Άγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, μία βρεφοκόμος της αίθουσας «Συννεφάκια» περί στη μία το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου ένιωσε μία ενόχληση στον λαιμό και άμεσα απομακρύνθηκε από την αίθουσα. Η ίδια προχώρησε στη διενέργεια τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Να σημειωθεί πως η δασκάλα δεν είχε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, σε συννενόηση τον ΕΟΔΥ προχώρησε στο κλείσιμο της αίθουσας που απαρτίζεται περίπου από 20 παιδιά για 10 ημέρες για προληπτικούς λόγους ούτως ώστε να παραμείνουν για καραντίνα στο σπίτι τους και να αποφευχθεί η πιθανότητα μετάδοσης.

Όμως, λίγο αργότερα γιατρός του ιδρύματος διενήργησε τεστ και σε ένα παιδάκι 2,5 ετών, το οποίο βγήκε θετικό. Σύμφωνα με τον κ. Τσιαπακίδη, άμεσα ειδοποιήθηκε το εφημερεύον νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» αλλά το παιδί το οποίο, μάλιστα φιλοξενείται και στην κλειστή δομή του ιδρύματος μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» για να είναι κοντά στον σταθμό.

Ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος σημειώσε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του αλλά παραμένει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών και του ΕΟΔΥ για να περιοριστεί και οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης.

Να σημειωθεί πως θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε στις 9 Σεπτεμρίου και μία άλλη δασκάλα του βρεφοκομείου, η οποία ωστόσο επειδή έλειπε σε άδεια από την 1η του μηνός δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν από το ίδρυμα.

Ο κ. Τσιαπακίδης τόνισε στη Voria.gr πως διενεργήθηκαν απευθείας τεστ, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, και μάλιστα, αύριο θα προβούν στη διεξαγωγή μοριακού τεστ για τους υπαλλήλους του «Aγίου Στυλιανού» ενώ έχουν, ήδη, γίνει οι απολυμάνσεις που ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαπακίδη, το 60% του προσωπικού έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Συνολικά το ίδρυμα απασχολεί 80 εργαζόμενους.