Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Για τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν συνολικά τρία εμπλεκόμενα άτομα.

Στη σύλληψη τριών συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

1η περίπτωση:

Απογευματινές ώρες χθες (03-08-2021) αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Φορτηγό στην Εγνατία Οδό, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και εξήλθε στον κόμβο Κερδυλλίων.

Μετά από σύντομη καταδίωξη ο οδηγός και ο συνοδηγός εγκατέλειψαν το όχημα εν κινήσει, και τράπηκαν σε φυγή πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ το όχημα εξετράπη της πορείας του και σταμάτησε σε αγρό.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ηλικίας 32 και 17 ετών, υπηκοότητας Πακιστάν, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών, απείθεια, αντίσταση και για παράβαση του ΚΟΚ.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν έξι αλλοδαποί, συριακής καταγωγής, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (04-08-2021), στην παλαιά Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης (πλησίον Ασπροβάλτας) 21χρονο αλλοδαπό από τη Συρία, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών, πλαστογραφία, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, αντίσταση ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, σε σήματα στάσης που έγιναν στον 21χρονο οδηγό αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και κοντά στην περιοχή της Ασπροβάλτας ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν έξι αλλοδαποί, συριακής καταγωγής, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ