Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο άτομα για περιπτώσεις διακίνησης.

Σε συλλήψεις δύο συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

1η περίπτωση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης 32χρονος αλλοδαπός, από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (13-07-2021), αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Γερακαρούς) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Ο 32χρονος οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη διασταύρωση Αγίου Βασιλείου προς Πανόραμα, το ακινητοποίησε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν συνολικά έξι παράτυποι μετανάστες από τη Συρία (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μεσημβρινές ώρες χθες (13-07-2021) εντόπισαν σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της πόλης 6 αλλοδαπούς από τη Συρία, 5 εκ των οποίων δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και έναν 24χρονο αλλοδαπό, από το Ιράκ, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα των παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν πρωινές ώρες χθες παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, απ’ όπου άγνωστος οδηγός τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως, ο 24χρονος τους παρέλαβε προκειμένου να τους οδηγήσει σε ένα μέρος, για να εκδώσουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου