Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις στις πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των πορειών για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές

Οκτώ άτομα προσήχθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και πορειών για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι δύο από τς προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως δεν σημειώθηκαν επεισόδια χθες στη Θεσσαλονίκη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν παραπλεύρως την πορεία.

Συνολικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι οποίες εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, προχώρησαν σε 19 συλλήψεις. Παράλληλα τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί σε Αθήνα και Πάτρα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων.

Αναλυτικά οι προσαγωγές και οι συλλήψεις:

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.