Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε φροντιστή για τον θάνατο 25χρονου ΑμΕΑ

Παράλληλα με το πόρισμα - κόλαφο της ΕΑΔ ασκήθηκε και κακουργηματική δίωξη σε έναν φροντιστή για τον θάνατο του 25χρονου.

Για θανατηφόρα σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου διώκεται ένας φροντιστής δομής ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου τον περασμένο Νοέμβριο απασχόλησε τη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του 25χρονου. Ο νεαρός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα-κόλαφος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έφερε στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτήν τη δομή, ενώ μάλιστα αποκάλυψε τον θάνατο ενός ακόμα περιθαλπτόμενου λίγο καιρό μετά.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη στη δομή παιδιών με αναπηρία όπου πέθανε ο 25χρονος ΑμεΑ

Παράλληλα με το πόρισμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του ΔΣ Δομής Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, ασκήθηκε και η δίωξη στον φροντιστή, που αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης. Ακόμα, αναμένεται να ερευνηθεί αν θα εξεταστούν και άλλα άτομα για τυχόν ευθύνες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είναι σε εξέλιξη, ερευνάται η υπόθεση θανάτου του άλλου περιθαλπτόμενου που κατέληξε ενώ εξετάζεται αν στοιχειοθετούνται και άλλα αδικήματα.