Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ ΑΠΟ 400 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Η επίσημη τελετή έναρξης τους ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 θα δοθεί σήμερα βράδυ στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος

Δοκιμαστικές κούρσες πραγματοποίησαν σήμερα στον Θερμαϊκό κόλπο τα 400 ιστιοπλοϊκά πληρώματα από 34 χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη τελετή έναρξης τους ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 θα δοθεί σήμερα βράδυ στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος ενώ τα πληρώματα ρίχνονται αύριο Παρασκευή στη μάχη του πρωταθλήματος και στο… κυνήγι της διάκρισης.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός ΑΘλητισμού Λευτέρης Αυγένακης στάθηκε στην αξία της διοργάνωσης δηλώνοντας πως ενώνει τις δυνάμεις του με το ΝΟΘ, καθώς, όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μια διοργάνωση που προάγει τον ναυταθλητισμό και συνάμα προβάλει τη χώρα μας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.
 
Στην επιστολή του ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και σε όλους όσοι συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της εν λόγω διεθνούς διοργάνωσης, μέσα από την οποία η τοπική κοινωνία έρχεται σε επαφή με τα ναυταθλητικά αγωνίσματα, αλλά και η περιοχή καθίσταται πόλος έλξης αθλητικού τουρισμού, μέσα από τη συμμετοχή νέων αθλητών από κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου. Η διοργάνωση αυτή, είμαι βέβαιος ότι εκτός από το όμορφο θέαμα που θα προσφέρει στα νερά του Θερμαϊκού, θα συμβάλει επιπλέον στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητών που θα πρωταγωνιστήσουν στον χώρο του αθλήματος. Επιπλέον, η συνεισφορά της διοργάνωσης στη βελτίωση του αθλητικού ιδεώδους, της αέναης προσπάθειας για βελτίωση, της ευγενούς άμιλλας και της υγιούς ανταγωνιστικότητας είναι καθοριστική, ιδίως για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας ότι «στο υφυπουργείο Αθλητισμού, εργαζόμαστε συστηματικά και προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε κίνητρα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο ναυταθλητισμός, μέσα από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη διεκδίκηση και φιλοξενία διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Στην προσπάθεια αυτή, είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ