Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεά μικρογλυπτών στο ΑΠΘ από ομότιμο καθηγητή (φωτο)

Ο ομότιμος καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος προσέφερε στο ΑΠΘ σειρά μικρογλυπτών που αφορούν την εξέλιξη του ανθρώπου

Σειρά μικρογλυπτών που αφορούν την εξέλιξη του ανθρώπου προσέφερε στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ ο ομότιμος καθηγητής και πρώην διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Με αφορμή την παράδοση των μικρογλυπτών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ιατρικής, στην οποία απεύθυναν χαιρετισμούς ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Θ.Ι. Δαρδαβέσης και ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής, καθηγητής Στ. Τριαρίδης, ενώ ο ομότιμος καθηγητής Κων. Παπαδόπουλος ανέπτυξε μία σύντομη εισήγηση για την εξέλιξη του ανθρώπου και έκανε αναφορά στο έργο που προσέφερε στη Σχολή, το οποίο χαρακτήρισε έργο ζωής.

Ακολούθησε τιμητική απονομή διπλωμάτων στον δωρητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, καθώς και στον επ. καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Άρη Κατσιλάκη για τη συνεισφορά του στην ανάδειξη των γλυπτών. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του έργου και στη συνέχεια δόθηκε μία μικρή δεξίωση.

Τα έργα που προσφέρθηκαν, τοποθετήθηκαν σε ειδικές προθήκες σε κοινόχρηστο χώρο του κτηρίου Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής. Επισημαίνεται, ότι στη δημιουργία και την ανάδειξη των γλυπτών που φιλοτέχνησε ο ομ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συνεισέφεραν καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, Θετικών Επιστημών και Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.