Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις στο δημαρχείο για τον Καρκίνο του Μαστού

Σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία στο δημαρχείο θα διενεργούνται το Σαββατοκύριακο δωρεάν εξετάσεις και κατ΄ιδίαν συμβουλευτική.

Διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκης».

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα στηρίξει με παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης και με βιωματικές ομιλίες ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης».

Στην εκδήλωση, σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις (κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών) και κατ΄ιδίαν συμβουλευτική προς όλες τις ενδιαφερόμενες από ειδικευμένους Χειρουργούς Μαστού και Ακτινοδιαγνώστες Μαστού.

Παράλληλα θα γίνονται ενημερωτικές ομιλίες από καταξιωμένους ιατρούς της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

«Η σημασία της πρόληψης στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού είναι  εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος καθώς η νόσος θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε «Εντάσσοντας τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή μας νικούμε το φόβο της ασθένειας στην πράξη με επιλογές που προάγουν την υγεία».

O Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος δήλωσε πως η πρόληψη για κάθε πάθηση είναι το βήμα για την αποφυγή χειρουργείων και θεραπειών συχνά επώδυνων και μεριμνούμε  για την επέκταση των προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων ατελώς και για πολλές άλλες παθήσεις.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ώρες 10.00 - 18.00

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2016, ώρες 10.00 - 18.00

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ‘Μανώλης Αναγνωστάκης’