Skip to main content

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΧΕΠΑ

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ σημειώνει πως ανέθεσε την ΕΔΕ στη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας - «Ενδεχόμενη παρενόχληση δεν θα καλυφθεί».

Στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης ύστερα από καταγγελίες που ακούστηκαν στο περιβάλλον του νοσοκομείου για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς από 60χρονο φυσιοθεραπευτή που εργάζεται στο νοκοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Παντελιάδης, το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα πριν από πέντε με έξι μέρες και του γνωστοποιηθήκε από εργαζόμενο του νοσοκομείου. «Μόλις πληροφορήθηκα για το περιστατικό διέταξα αμέσως ΕΔΕ για να ερευνηθεί το περιστατικό που είναι μείζονος σημασίας για εμάς, ασχέτως του ότι δεν έγινε η καταγγελία επισήμως στο νοσοκομείο», συμπληρώνει.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ σημειώνει πως ανέθεσε την ΕΔΕ στη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Ενδεχόμενη παρενόχληση δεν θα καλυφθεί, εάν όντως ισχύει», τονίζει ο ίδιος. «Αν από την ΕΔΕ διαπιστωθεί το οτιδήποτε, το πόρισμα θα σταλεί αμέσως στην αστυνομία», πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει το ethnos.gr, πρόκειται για 24χρονη ασθενή, η οποία νοσηλευόταν σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το μέσο, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.