Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ευχαριστίες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το ΠΑΜΑΚ συμμετείχε στο ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τη βοήθεια, υποστήριξη και ανακούφιση προσώπων που έχουν αναγκή.

Τις θερμές του ευχαριστίες απέστειλε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Θεσσαλονίκης, στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την ενεργή συμβολή της πανεπιστημιακής κοινότητας στο φιλανθρωπικό έργο του.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετείχε και φέτος στο ανθρωπιστικό έργο του Ε.Ε.Σ., για τη βοήθεια, υποστήριξη και ανακούφιση μεμονωμένων προσώπων και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Για το λόγο αυτό, συγκέντρωσε τρόφιμα μακράς διαρκείας που διατηρούνται εκτός ψυγείου, όπως λάδι, ζάχαρη, κονσέρβες, όσπρια, γάλα εβαπορέ, κ.λπ., καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και απορρυπαντικών.

Τα υλικά που συλλέχθηκαν, παραδόθηκαν χθες, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, σε εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητή Δημήτριο Χανδράκη.

Στην επιστολή προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, η διευθύντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τμήμα Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Φιλιπιδάκη, μεταξύ άλλων, εκφράζει «τις θερμότατες ευχαριστίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τη δωρεά ειδών υπέρ της ενισχύσεως του έργου του Ε.Ε.Σ.», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «η συνεχής σας υποστήριξη, μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πάντα παρόντες σε καταστάσεις κρίσης, όπου οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται, ανταποκρινόμενοι στη δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι σε εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους, άπορους και παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Μας συγκινεί βαθύτατα το ενδιαφέρον και η έμπρακτη συμπαράσταση σας, στο επιτελούμενο από τον Ε.Ε.Σ, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!».

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και άτομα, ενόψει των Χριστουγέννων και των γιορτών, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.