Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτικές διαστάσεις το παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών λαϊκών αγορών τόνισε ότι είναι αναγκαία η επέμβαση των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να απομακρυνθούν οι παράνομοι πωλητές

Συνάντηση με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τις δράσεις της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Δαγκλή, είχαν οι εκπρόσωποι παραγωγών λαϊκών αγορών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια» Λάζαρος Παυλίδης έθεσαν τα ζητήματα για τις 19 λαϊκές αγορές που λειτουργούν στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο πρόβλημα του παραεμπορίου, το οποίο έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, όχι μόνο στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Όπως τόνισαν ο κ. Δερετζής και ο κ. Παυλίδης είναι αναγκαία η άμεση επέμβαση των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να απομακρυνθούν οι παράνομοι πωλητές, από τις λαϊκές αγορές. «Έχουμε επισημάνει τι γίνεται με το παραεμπόριο, αλλά και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Απαιτούνται καθημερινοί έλεγχοι. Δυστυχώς κανείς δεν ακούει και κανείς δεν λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται», ανέφεραν χαρακτηριστικά.  

Από την πλευρά του ο κ. Δαγκλής υπογράμμισε, ότι το ζήτημα του παραεμπορίου, είναι γνωστό στη διοίκηση του δήμου. Επισήμανε πως υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του, σταδιακά εφαρμόζεται και θα εντατικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.