Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναφορά στον Συνήγορο του πολίτη για τα ηλεκτρικά πατίνια

Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη για τα πατίνια από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστο Γιαννούλη.

Υπ' όψη του Συνηγόρου του Πολίτη έθεσε το θέμα του κανονιστικού πλαισίου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών σε αστικό ιστό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» Χρήστος Γιαννούλης.

Σε αναφορά που κατέθεσε μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους της παράταξής του ο κ. Γιαννούλης ζητά να διερευνηθεί από την εν λόγω αρχή το θέμα της αδικαιολόγητα μακρόχρονης αδράνειας των αρχών να θέσουν σε εφαρμογή ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο, που να ρυθμίζει την κυκλοφορία των «ηλεκτρικών πατινιών» στις πόλεις.
    
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι εξαιτίας της έλλειψης πλαισίου προσβάλλονται τα δικαιώματα των πολιτών στην ακώλυτη χρήση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, στερούνται εσόδων οι Δήμοι και τίθεται σε διακινδύνευση η ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζει τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας, ασφάλειας και καλής χρήσης των ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών πατινιών και παράλληλα την επιβολή προστίμων για την αυθαίρετη κατάληψη του δημόσιου χώρου από τα δεκάδες μικροοχήματα (δείτε αναλυτικά εδώ).