Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους με άρωμα μετρό και flyover

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και με την ευκαιρία αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης.

Με την επισήμανση ότι προχωρούν οι εργασίες για την επέκταση του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη κι ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο τέλος του 2023 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής εγκαινίασε το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα που απαρτίζεται από το 1ο και 2ο γυμνάσιο, το 2ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή ύψους 4. 5 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων ανέγερση εγκαταστάσεων στο 5ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, στο 6ο δημοτικό σχολείο, ανέγερση σχολικού κτιρίου με ΣΔΙΤ. Επίσης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα όπως στη fly over και σε άλλα έργα που εκτελούνται στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία λέγοντας ότι ότι υποσχέθηκαν προχώρα σε έργα.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην περιπέτεια του Περιφερειάρχη στην Σμύρνη λέγοντας του ότι «έδειξες ψυχραιμία σθένος ναι σοβαρότητα κάτι που πραγματικά πολλές φορές λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφερόμενος στο κλειστό γυμναστήριο είπε ότι είναι περίπου 600 τετραγωνικά, σύγχρονο έχοντας ηλιακά και φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ σε αυτό μπορούν να γυμναστούν 999 μαθητές και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ουσιαστική του συμβολη τόσο στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου όσο και στα υπόλοιπα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο περιφέρειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που καταχειροκροτήθηκε ιδιαίτερα όταν ανέφερε ότι «δεν γινόταν μετά την επιστροφή μου από την Σμύρνη να μην βρεθώ εδώ στους Αμπελόκηπους στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου χτυπά δυνατά η καρδιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

Πύρινος γεμάτος αγάπη για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ήταν και ο λόγος του μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα που μεταξύ άλλων ζήτησε από τον υπουργό να μην ξεχάσει την υπόσχεσή του όσον την επέκταση του μετρό δυτικά καθώς θα βοηθηθούν οι περίπου 500.000 κάτοικοι στις μετακινήσεις τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Στο γυμναστήριο που ήταν κατάμεστο από παιδιά και πολίτες βρέθηκαν επίσης βουλευτες και φορείς της Θεσσαλονίκης.