Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της ορθοπαιδικής κλινικής του «Γεννηματάς»

Η μονάδα είναι δυναμικότητας 30 κλινών και εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί - Αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η ανακαινισμένη Β' πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, που αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη μονάδα, δυναμικότητας 30 κλινών, εγκαινίασαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, o δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νικήτας Παπαδόπουλος και ο διευθυντής της κλινικής, Περικλής Παπαδόπουλος.

Ο κ. Νικήτας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το έργο υλοποιήθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδότηση ύψους 240.000 ευρώ, ενώ έκανε λόγο για εκ βάθρων ανακαίνιση, η οποία θα αναβαθμίσει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. «Εύχομαι την παράδοση της κλινικής να ακολουθήσουν κι άλλα μεγαλεπήβολα έργα για το καλό δημόσιας υγείας», τόνισε.

Ο διευθυντής της κλινικής, Περικλής Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την περιφέρεια, σημειώνοντας πως χωρίς τη συνδρομή της η ολοκλήρωση του έργου θα ήταν αδύνατη. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για ιστορική κλινική, η οποία πλέον θα παρέχει καλύτερη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως η επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κάτι που, όπως είπε, επιβεβαίωσε διπλασιάζοντας τα κρεβάτια των ΜΕΘ κατά την πανδημία και προωθώντας μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση ΕΣΥ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως η περιφέρεια έχει διαθέσει 80 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για το ΕΣΥ, εκ των 40 εκ. για προσωπικό και 40 εκ. για αναβάθμιση των υποδομών. «Δεν υπάρχει νοσοκομείο ή κέντρο υγείας που να μην έχει αναβαθμιστεί έστω μία κλινική», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο ΕΣΥ, αξιοποιώντας και εθνικούς πόρους. Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη ετοιμάζεται σχέδιο για το επόμενο ΕΣΠΑ, όπου θα ενταχθούν ανάλογα έργα για τις δομές υγείας, αλλά και για το ΕΚΑΒ.

Τη σημασία των υποδομών, ώστε το προσωπικό των νοσοκομείων να έχει τα καλύτερα δυνατά εφόδια τόνισε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος υπογράμμισε πως ο δήμος θα είναι κοντά στις προσπάθειες για ό,τι συνεισφέρει στο πολυτιμότερο κομμάτι που είναι η υγεία.

Από την πλευρά της, η κ. Πατουλίδου σημείωσε πως η αντιπεριφέρεια προωθεί μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και πρόσθεσε πως «ό,τι άλλο μπορεί να πράξει για το καλό όλων θα το κάνει».

Ο κ. Μπογιατζίδης ανέφερε πως η 3η ΥΠΕ υλοποιεί έργα ύψους 2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των δύο νοσοκοείων, Γ. Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, που υπάγονται σε ενιαίο νομικό προσωπο, καθώς επίσης παρεμβάσεις ύψους 3,5 εκ. για την ενεργειακή αναβάθμισή τους.