Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η αποζημίωση για την ανέγερση του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας

Αποζημίωση ύψους 405.000 ευρώ θα καταβληθεί από τον δήμο για την οριστική απαλλοτριωση του οικοπέδου για το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας.

Ψηφίστηκε σήμερα ύστερα από πρόταση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η καταβολή αποζημίωσης 405.728,38 ευρώ σε μετρητά για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου για την ανέγερση του 4ου δημοτικού σχολείου της Πυλαίας.

Η έγκριση της σχετικής απόφασης για την καταβολή της αποζημίωσης έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου. Το προς απαλλοτρίωση ακίνητο εκτείνεται σε συνολική έκταση 1.646 τ.μ. και βρίσκεται επί της οδού Νίκης στη θέση «Πυλαιώτικα» της Πυλαίας. Μετά την οριστικοποίηση της απαλλοτρίωσης, ο δήμος ως ιδιοκτήτης πλέον του οικοπέδου, θα προχωρήσει άμεσα τις αναγκαίες μελέτες, επίσης με δημοτική χρηματοδότηση.

«Με τον νέο νόμο τα οικόπεδα για την ανέγερση σχολείων δεν απαλλοτριώνονται «με λόγια» όπως στο παρελθόν αλλά μόνο με μετρητά χρήματα. Ο δήμος μας σέβεται τα χρήματα των δημοτών, αλλά έχει τον προγραμματισμό του ώστε να μη χαθεί κανένα σχολείο από έλλειψη οικοπέδου. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση στη διοίκησή μας. Μόλις ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, ο δήμος σαν ιδιοκτήτης του οικοπέδου θα ξεκινήσει άμεσα τις μελέτες για την ανέγερση του νέου 4ου δημοτικού σχολείου της Πυλαίας, που θα καλυφθούν επίσης με δημοτική χρηματοδότηση. Δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας. Για τα μικρά μας παιδιά, όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι αξίζει να προσπαθούμε περισσότερο», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.