Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη Μενεμένη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

Η νέα πεζογέφυρα στη Μενεμένη θα αναβαθμίσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, σχολίασε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης

Στην έγκριση της κατασκευής νέας πεζογέφυρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ.

Το έργο «κατασκευή νέας πεζογέφυρας στην περιοχή του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη» θα έχει προϋπολογισμό ύψους περίπου 1.375.562 ευρώ και διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες. Η κατασκευή της γέφυρας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αντικαθιστώντας την παλαιά μεταλλική πεζογέφυρα με νέα σύγχρονη μεταλλική, που θα πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών και την προσβασιμότητα στα άτομα των ΑΜΕΑ

Η νέα πεζογέφυρα, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη, θα είναι ένας μεταλλικός αμφιέρειστος φορέας με στατικό άνοιγμα 91 μ. Στο αντικείμενο του έργου συμπεριλαμβάνονται πλέον της κατασκευής της νέας πεζογέφυρας, οι εργασίες αποξήλωσης της παλαιάς πεζογέφυρας.

Η πεζογέφυρα, που η κατασκευή της ανακοινώνεται λίγες μέρες μετά το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έδωσε έμφαση σε έργα υποδομής στη Δυτική Θεσσαλονίκη, θα διέρχεται πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, εξυπηρετεί αρκετούς κατοίκους και εργαζόμενους, καθώς ενώνει τους Αμπελόκηπους με το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις οδούς Χαλκίδη - Καλλιθέας με τη Μοναστηρίου.

Το έργο κατασκευής της νέας πεζογέφυρας στην περιοχή της Μενεμένης σχολίασε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. «Προχωράμε στην κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη Μενεμένη, κοντά στον Νέο Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και το επίπεδο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνεται από τον υφυπουργό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα έργο λειτουργικό και χρήσιμο καθώς θα εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. «Η νέα, σύγχρονη πεζογέφυρα με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ, θα είναι προσβάσιμη με ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, γονείς με καροτσάκια και ποδηλάτες», υπογραμμίζεται από τον υφυπουργό και τονίζεται ότι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, «υλοποιείται ένα συνεκτικό πλάνο έργων που θα αλλάξει την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, θεωρούμε σημαντικές τις παρεμβάσεις με μικρότερα έργα, υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη κοινωνία», αναφέρεται.

«Συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς και έργα για να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει!», καταλήγει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης.