Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία στον Εύοσμο για το σκληρό lockdown (video)

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, κάτοικοι του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα.

Υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας κάτοικοι του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην πλατεία δημαρχείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχώς κάνουν συστάσεις στον κόσμο να μην παραμένει για ώρα στην πλατεία, οπότε περιορισμένη ομάδα πολιτών παραμένει στον χώρο, προκειμένου να επιδώσει στη δημοτική αρχή ψήφισμα διαμαρτυρίας για την πιθανή έλευση μεταναστών στον δήμο, παρότι η πληροφορία έχει διαψευστεί.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά καθώς, όπως είπε, τα σενάρια αυτά "ανήκουν στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας". "Οποίος διεσπειρε αυτές τις φήμες θα θερίσει μηνύσεις, γιατί είναι ψευδείς ειδήσεις που αναστατώνουν τον κόσμο και την ήδη άσχημη ψυχολογική του κατάσταση", είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις κινητοποιήσεις, ο δήμαρχος ανέφερε πως ο κόσμος έχει εξαντληθεί από την πολύχρονη καραντίνα και τώρα ξαφνικά ήρθε ένα αυστηρότερο lockdown το οποίο περιορίζει περαιτέρω τη ζωή όλων.

"Κάποια στιγμή ο κόσμος είναι λογικό να αντιδράσει. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση όλων, αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα, ούτως ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση αυτών των μεταλλάξεων. Στην ουσία, για 11-12 κρούσματα ο δήμος κλείνει, για να μην εκτεθούν περαιτέρω οι μεταλλάξεις", τόνισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως ο αριθμός κρουσμάτων στον δήμο μειώνεται.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία εντός του δήμου έχουν κλείσει και γίνονται τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Μανδαλιανος είπε πως "ακόμα και τα παιδιά που είναι να πάνε σε εκπαιδεύτρια εκτός δήμου, είτε είναι ιδιωτικά είτε σε διπλανό δήμο, δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε. Θα υπάρξει τηλεκπαίδευση για αυτά και ζητάμε κατανόηση".

"Βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου", ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά. "Δεν μπορεί να ισχύσει ένα τέτοιο μετρό σε έναν μεγάλο αστικό ιστό όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη", είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνορεύει με άλλους τρεις δήμους με κεντρικές αγορές, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις από καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

"Το αίτημά μας είναι πάγιο και δεδομένο. Ζητούμε από την πολιτεία, από την κρατική αρχή, να ενισχύσει έκτακτα οικονομικά τις επιχειρήσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους, ο δεύτερος μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα και ζούμε μία κατάσταση αυτή τη στιγμή, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Ζητάμε άμεσα να αρθεί το μέτρο και δεύτερον να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις", κατέληξε.