Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκαναν εμπόριο ναρκωτικών με... ηλεκτρικό πατίνι - Πέντε συλλήψεις

Ένας 29χρονος μετέφερε με ηλεκτρονικό πατίνι ναρκωτικές ουσίες που έκρυβε εντός του ΑΠΘ, τις οποίες διέθετε προς πώληση ένας συνεργός του.

Συνελήφθησαν  το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, ΑΠΘ) τρεις αλλοδαποί ηλικίας 29, 30, 27 ετών, με καταγωγή από Αλγερί και Ιράκ και δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος μετέφερε με τη χρήση ηλεκτρικού πατινιού, ναρκωτικές ουσίες από χώρο απόκρυψης εντός του ΑΠΘ προς τον 30χρονο, ο οποίος τις αποθήκευε σε σημεία της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, απ΄όπου στη συνέχεια τις παραλάμβανε ο 27χρονος με σκοπό την πώλησή τους. Επιπλέον, συνελήφθησαν οι δύο παραπάνω ημεδαποί, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία μικροδέματα κάνναβης τα οποία προμηθεύτηκαν από τον 27χρονο έναντι χρηματικού ποσού.

Σε δύο σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 26 μικροδέματα κάνναβης και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο συνολικού βάρους 40,08 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Τέλος, κατασχέθηκε το ηλεκτρικό πατίνι ως μέσο τέλεσης αδικήματος.