Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκαναν φύλλο και φτερό ΙΧ στα πανεπιστήμια - Σχεδόν καθημερινά το πλιάτσικο

Άγνωστοι έκαναν φύλλο και φτερό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην Εγνατία - Σχεδόν καθημερινά το πλιάτσικο σε ΙΧ στο κέντρο

Με χειρουργική ακρίβεια κατάφερε ένας δράστης να αφαιρέσει σχεδόν οτιδήποτε υπήρχε στο εσωτερικό ενός υβριδικού Toyota Yaris στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο τζάμι του οποίου άφησε τη... στάμπα του λόγω της αφόρητης ζέστης.

Ο Χρ.Α. αντίκρισε εχθές το πρωί ένα... αλλιώτικο αυτοκίνητο από αυτό που είχε παρκάρει το βράδυ στο ύψος των πανεπιστημίων, και συγκεκριμένα, του Παλέ ντε Σπορ, επί της οδού Εγνατία. Ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν σπάζοντας το φινιστρίνι του συνοδηγού να διαρρήξουν το όχημα και να το κάνουν... καλοκαιρινό. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης στη Voria.gr έκλεψαν τα φανάρια, το καντράν, τις ζώνες, τον ουρανό, τους αερόσακους, την ηλεκτρική οθόνη, τα φώτα πάνω από τη θέση του οδηγού αλλά ακόμα και τις χειρολαβές πάνω από το παράθυρο. «Μένω στην περιοχή και κάθε βράδυ αφήνω το αμάξι στο σημείο. Έτσι και όταν εχθές το πρωί πήγα να το πάρω για να μεταβώ στην εργασία μου είδα ότι έλειπαν σχεδόν τα πάντα από μέσα», σημειώνει.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο δράστης ή οι δράστες έκαναν ουσιαστικά φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο. Μάλιστα, επειδή 20 ημέρες πριν ο ιδιοκτήτης είχε ξαναπέσει θύμα κλοπής καθώς του αφαίρεσαν τον έναν τροχό του αυτοκινήτου, το μόνο που έμεινε ήταν οι τέσσερις τροχοί διότι είχε τοποθετήσει ειδικά μπουλόνια για την προστασία τους. Ο Χ.Α. αναφέρει βέβαια πως οι δράστες αποπειράθηκαν να βρουν το κλειδί που ανοίγει αυτά τα μπουλόνια, κάνοντας έρευνες και στη ρεζέρβα, κάτι που δεν κατάφεραν εν τέλει.

Η κλοπή φαίνεται να έγινε μετά τις 2 τα ξημερώματα καθώς ένας περίοικος κατέθεσε πως έως και εκείνη την ώρα που πέρασε από το σημείο δεν υπήρχε ίχνος διάρρηξης στο ΙΧ.

Πάντως οι υψηλές καλοκαιρινές εργασίες έκαναν τον δράστη ή τους δράστες να αφήσουν γενετικό υλικό στο τζάμι του οδηγού αλλά και του συνοδηγού το οποίο και περισυνέλεξαν οι αρμόδιοι με σκοπό να το εισάγουν σε βάση δεδομένων και να εντοπιστεί αν ο δράστης είναι σεσημασμένος.

Η ζημιά που προκάλεσαν οι δράστες ξεπερνά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη, τις 10.000 ευρώ. Το ατυχές είναι πως ο ίδιος δεν είχε ασφαλίσει το όχημά του για κλοπή και έτσι θα πληρώσει από την τσέπη του τα... σπασμένα.

Πλιάτσικο σε σταθμευμένα σχεδόν καθημερινά στο κέντρο

Σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά κλοπής ανταλλακτικών αυτοκινήτων από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν περιστατικά… ολοκληρωτικής καταστροφής.

Οι αρμόδιοι αναφέρουν πως το συγκεκριμένο μοντέλο τραβάει τα βλέμματα αρκετών επιτήδειων που κλέβουν ανταλλακτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναφερθεί συνολικά πέντε διαρρήξεις υβριδικών Toyota Yaris τις τελευταίες ημέρες. Οι δράστες φαίνεται να προτιμούν τις περιοχές των πανεπιστημίων, την περιοχή κοντά στο δημαρχείο αλλά μέχρι και την περιοχή γύρω από το Μακεδονία Παλλάς.

Μάλιστα, φαίνεται πως οι δράστες διαθέτουν όλες τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και μπορούν να αφαιρούν οποιοδήποτε τμήμα του αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστα λεπτά.