Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξάφρισε ηλικιωμένη με πρόσχημα το ότι έπεσαν ρούχα του στο μπαλκόνι της

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 12 περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών και σχηματίσθηκαν δικογραφίες.

Δικογραφία σε βάρος 17χρονου σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως για κλοπή στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος στα τέλη Απριλίου 2021 εισήλθε σε διαμέρισμα 63χρονης και αφαίρεσε κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό ενώ την 12-10-2021, με το πρόσχημα ότι έπεσαν ρούχα σε μπαλκόνι, εισήλθε σε διαμέρισμα 77χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Επίσης, στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 11 ακόμη ατόμων.

Αναλυτικότερα:

-Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος εννέα ατόμων και συγκεκριμένα εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας, επτά περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απάτης με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα από 22-09-2020 έως 14-07-2021.

-Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού και 62χρονου αλλοδαπού, διότι σε δύο περιπτώσεις, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2021, παραβίασαν τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς (web banking) δύο ημεδαπών και μετέφεραν χρηματικά ποσά στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.