Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πόσοι ψήφισαν, ποιοι εκλέγονται στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Β'

Πόσοι ψήφισαν στις εκλογές τα νέα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Η σύνθεση της 15μελους Νομαρχιακής Επιτροπής στη Β' περιφέρεια

Μαζική ήταν η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη η συμμετοχή των μελών του κόμματος έφτασε πανελλαδικά περίπου στις 175.000 όταν την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, στις 5 Δεκεμβρίου 2021 είχαν ψηφίσει περί τους 270.000. Στη Β' Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από όλες τις κάλπες στους οκτώ δήμους της εκλογικής περιφέρειας, στις χθεσινές εκλογές συμμετείχαν 4.150 μέλη του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου 2021 είχαν ψηφίσει 6.163 και μία εβδομάδα αργότερα, στον δεύτερο γύρο ψήφισαν 4.843 μέλη και φίλοι του κόμματος. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, υπήρξαν κάλπες όπου χθες ψήφισαν περισσότεροι απ' ότι τον Δεκέμβριο. Μία τέτοια περίπτωση ήταν στο δήμο Λαγκαδά όπου η μάχη για την εκλογή συνέδρων (ήταν 18 υποψήφιοι για 13 θέσεις) έφερε πολλούς στην κάλπη.

Η συμμετοχή στις κάλπες της Α' Θεσσαλονίκης ξεπέρασε τους 7.000, συγκεκριμένα ανήλθε στους 7.796 ψηφοφόρους όταν στις 5 Δεκεμβρίου είχαν ψηφίσει 13.782 μέλη και φίλοι του κόμματος και μια βδομάδα αργότερα 10.392.

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πρώτα από την κάλπη για την εκλογή των 15 μελών των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν άλλες τρεις κάλπες στις οποίες τα μέλη του κόμματος ψήφισαν για την ανάδειξη των συνέδρων (204 στην Α' και 103 στη Β'), των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών των τοπικών οργανώσεων (συνολικά 16 στο νομό Θεσσαλονίκης, από 8 οργανώσεις σε Α' και Β') καθώς και για το νέο όνομα του κόμματος όπου, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη το "ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής" με έμβλημα τον πράσινο ήλιο, υπερίσχυσε συντριπτικά τού έως τώρα ονόματος "Κίνημα Αλλαγής", συγκεντρώνοντας ποσοστό κοντά στο 90%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη η καταμέτρηση συνεχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα, κάποια στιγμή θα διακοπεί και πρόκειται να συνεχιστεί αργότερα, σήμερα Δευτέρα.

Στη Β' Θεσσαλονίκης, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στις κάλπες για την ανάδειξη της νέα 15μελους Νομαρχιακής Επιτροπής, πλην αυτής του Λαγκαδά. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα από τις υπόλοιπες κάλπες φαίνεται να εκλέγονται οι: Κώστας Κοκολάκης, ο οποίος θα ξεπεράσει τις χίλιες ψήφους και αναμένεται να είναι και ο επόμενος γραμματέας, Αχιλλέας Μεταλούλης, Αλεξία Λαζαρίδου, Γιώργος Τσολάκης, Μάκης Κυρτζαλιώτης, Κώστας Πατσαλάς, Μιχάλης Τερζής, Ευαγγελία Πάσιου, Βίκυ Παπαγεωργίου, Βάκης Τόπης, Μαρία Αγγελιδάκη, Δροσούλα Παντέλογλου, Γιώργος Γρηγορούδης, Κώστας Καϊκής, Αντωνιάδης.