Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκθεση φωτορεπορτάζ για τη Μαριούπολη από την ΕΣΗΕΜΘ

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου στις 19:00 στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών στην οδό Αγγελάκη.

Έκθεση φωτογραφίας των φωτορεπόρτερς Βασίλη Κουτρουμάνου και Σεργκέι Μακάροβ με θέμα: «Η Μαριούπολη εν καιρώ ειρήνης και πολέμου» πραγματοποιείται από σήμερα έπειτα από πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή και στον πόλεμο της Ουκρανίας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, της Ουκρανοελληνικής κοινότητας Θεσσαλονίκης ενώ βρίσκεται και υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση περιλαμβάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, σημαντικό αριθμό φωτογραφιών πριν από την έναρξη του πολέμου, όταν ο φωτορεπόρτερ επισκεπτόμενος αρκετές φορές την σημαντική αυτή πόλη κατέγραφε σε καιρό ειρήνης την ανθούσα παροικία των Ελλήνων.

Αργότερα, μετά την εισβολή ο ίδιος φακός αντίκρυζε τα συντρίμμια και τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, πλατείες, δημόσια κτήρια. Ανείπωτος, βουβός απεικονίζεται ο πόνος των ανθρώπων που βιώνουν τον όλεθρο του πολέμου.
 
Το υλικό που θα παρουσιαστεί και στο κοινό της Θεσσαλονίκης -καθώς ήδη έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα- επιμελείται μια ομάδα Ελληνοουκρανών και Ουκρανών καλλιτεχνών που είναι πρόσφυγες.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου στις 19:00 στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών στην οδό Αγγελάκη 13.

Θα παραμείνει εκεί για το κοινό της Θεσσαλονίκης έως και τις 22 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 10:00 έως τις 21:00. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί και σε άλλα κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.