Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκτός ταξί για 2 μήνες ο οδηγός που ξυλοκόπησε νεαρό στην Καλαμαριά

Για δύο μήνες θα μείνει εκτός τιμονιών της Taxiway ο οδηγός που φέρεται να ξυλοκόπησε νεαρό στην Καλαμαριά - Τι λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού

Με δύο μήνες εκτός μεταφορικού έργου από την εταιρεία Taxiway τιμωρήθηκε ο οδηγός ταξί που φέρεται να ξυλοκόπησε και εξύβρισε νεαρό το βράδυ της Τετάρτης στην Καλαμαριά, περιστατικό που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Voria.gr.

Ο 22χρονος παθών, έχοντας συγκρατήσει τις πινακίδες και την εταιρεία που δούλευε ο οδηγός ταξί, επικοινώνησε μαζί τους αρμόδιους ώστε να ενημερώσει για το περιστατικό και τον ξυλοδαρμό του.

Μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος του συνεταιρισμού ραδιοταξί Taxiway, Θεόδωρος Σταυρίδης, τόνισε ότι «εμείς σαν Taxiway είχαμε την υποχρέωση να παρέμβουμε καθώς επρόκειτο για μία απαράδεκτη συμπεριφορά από μέλος μας. Όταν φέρεις το σήμα της Taxiway, πρέπει να έχεις άψογη συμπεριφορά και καθαρό όχημα».

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ανέφερε πως ο οδηγός κλήθηκε σε απολογία. «Στην επικοινωνία μας με τον καταγγέλλοντα, του ζητήσαμε ειλικρινή συγγνώμη και καλέσαμε τον οδηγό του περιστατικού σε απολογία. Εγώ προσωπικά του επέβαλα την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή, να μείνει δηλαδή εκτός μεταφορικού έργου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση υποτροπιασμού, θα οδηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του συναιτερισμού ώστε να καθαιρεθεί», σημείωσε ο κ. Σταυρίδης και πρόσθεσε: «Το περιστατικό λύθηκε και αυτή είναι η διαφορά η δική μας με τις απρόσωπες εταιρείες. Ο παθών επικοινώνησε μαζί μας, όχι με μία εξυπηρέτηση πελατών, και έτσι κατέστη εφικτό να καταλογιστούν οι ευθύνες».

Ο ίδιος κάνει κάλεσμα μέσω της Voria.gr στους πελάτες ταξί να κατεβάσουν την εφαρμογή της Taxiway, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά. «Μερικοί οδηγοί έχουν διαφορετική συμπεριφορά όταν παραλαμβάνουν πελάτη από τηλέφωνο ή μέσω του app και διαφορετική όταν το κάνουν από τον δρόμο, καθώς μέσω της εφαρμογής ή της τηλεφωνικής κλήσης υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη της Taxiway. Προτρέπω όλους τους πελάτες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και περισσότερος έλεγχος».

Το θύμα μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε στη Voria.gr ικανοποιημένο από την ταχύτητα της δράσης της Taxiway και την τιμωρία του οδήγου αλλά και από τον γενικότερο χειρισμό της υπόθεσης.

O 22χρονος αναμένεται να καταθέσει μήνυση στις αστυνομικές αρχές κατά του οδηγού.

*φωτογραφία αρχείου