Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι για το φερόμενο κύκλωμα παράνομης υιοθεσίας - Τι είπαν

Στις απολογίες τους οι γονείς ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν καμία πρόθεση να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία και πως δεν υπήρξε καμία συναλλαγή

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου που αποκαλύφθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη.

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν ο 37χρονος βιολογικός πατέρας, η 38χρονη μητέρα, το ζευγάρι των φερόμενων υποψήφιων γονιών και ένας δικηγόρος. Ο τελευταίος μάλιστα είναι ο μόνος που θα πληρώσει χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, καθώς τους υπόλοιπους βαραίνουν πλημμεληματικές πράξεις.

Στις απολογίες τους, οι γονείς ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν καμία πρόθεση να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία και πως δεν υπήρξε καμία συναλλαγή. Ο δικηγόρος από την πλευρά του σημείωσε πως ο μόνος ρόλος του στην υπόθεση ήταν για να βοηθήσει το ζευγάρι -που είναι αλλοδαπό- να γεννήσει στην Ελλάδα. Τέλος οι φερόμενοι ως υποψήφιοι γονείς φέρεται να είπαν πως η λαχτάρα τους να αποκτήσουν παιδί και οι χρονιές καθυστερήσεις τούς ώθησαν να στραφούν σε αυτόν τον τρόπο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα αγόραζαν το βρέφος πάρα μόνο θα πλήρωναν κάποια απαιτούμενα έξοδα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ζευγάρι επρόκειτο να καταβάλει συνολικά έως και 19.000 ευρώ για την παράνομη υιοθεσία.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για συμμορία, παράνομη μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου (κατ' επάγγελμα), απόπειρα παράδοσης για υιοθεσία ανηλίκου και απόπειρα παραβίασης δικαιώματος σχετικά με την υιοθεσία ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 38χρονη γυναίκα γέννησε ένα αγοράκι στις 12 Ιουνίου στην Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το νεογέννητο αγοράκι επρόκειτο να παραδοθεί σε άτεκνο ζευγάρι που είχε απευθυνθεί προηγουμένως στον δικηγόρο προκειμένου εκείνος να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.