Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέοι έλεγχοι από τον στρατό στο οικόπεδο με τις οβίδες (φωτο+vid)

Στο εργοτάξιο είχαν βρεθεί τρεις οβίδες όλμων, που κατόπιν εξουδετερώθηκαν - Με τον Στρατό παρόντα συνεχίζονται οι οικοδομικές εργασίες

Νέους ελέγχους, μετά τον εντοπισμό τριών οβίδων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιούν από το πρωί στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού (ΤΕΝΞ) στο εργοτάξιο επί της Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει την είσοδο του οικοπέδου ενώ ακόμα δεν έχει αποκλειστεί ο δρόμος, αφού δεν έχει εντοπιστεί κάτι επιπλέον πέραν των ανευρεθέντων βλημάτων. Επί τόπου βρίσκονται μια αρχαιολόγος καθώς και γιατρός προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο είχαν βρεθεί τρεις οβίδες όλμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και κατόπιν εξουδετερώθηκαν στο πεδίο βολής Ασκού.

Οι οβίδες, διαμετρήματος 81 χιλιοστών, συνολικού μήκους 33 εκατοστών και πάχους 14 εκατοστών βρέθηκαν κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο συγκεκριμένο οικόπεδο στο οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ανεγερθεί εξαώροφο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες θα συνεχιστούν βήμα-βήμα με τον Στρατό προληπτικά παρόντα στο σημείο, ούτως ώστε, εφόσον εντοπιστεί νέο πολεμικό υλικό, να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπουμε συχνά να γίνονται εργασίες συνοδεία του Στρατού αλλά, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, επιβάλλεται. Για αρκετές ημέρες θα ξεκινάει ο Στρατός με τους ελέγχους, θα διαβεβαιώνει πως δεν βρέθηκε κάτι και θα συνεχίζουμε τις εργασίες», δήλωσε ο μηχανικός του έργου.

«Θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα και βλέπουμε πώς θα εξελιχθεί», πρόσθεσε.